inet   Forside - Tjenester - Produkter - OpenBSD - Firma - Kontakt - Nyheter - Blog
English
Relaterte linker:
 

Inferno Nettverk presenterer Barefoot versjon 1.0.0

  Barefoot prosjektet. Mandag, 23. mai 2011.

Inferno Nettverk A/S annonserte Barefoot versjon 1.0.0.

Barefoot er en såkalt port bouncer, et verktøy for å videresende nettverkstrafikk. Programmet kan brukes for både TCP og UDP trafikk og gjør det mulig å offentliggjøre mange forskjellige tjenester via en enkelt IP-adresse, mens de egentlige tjenestene kjøres på andre maskiner. Dette skjuler den interne sammensetningen i en organisasjon eller bedrifts nettverk, og gjør det enkelt å gjøre endringer i hvilke maskiner som brukes til å tilby offentlig tilgjenglige tjenester.

Tilgjengeligheten til IP-adresser synker stadig, men med en port bouncer er det mulig å ha tjenester på forskjellige maskiner uten å måtte bruke mer enn en IP-adresse. Dette forenkler bruk av funksjonalitet som virtuelle maskiner som bare kjører en enkelt tjeneste.

Barefoot distribusjonen inneholder all programvare nødvendig for å sette opp en port bouncer og videresende trafikk. Barefoot støtter også videresending via en proxy server som SOCKS, som gir mange muligheter for kompliserte konfigurasjoner, enkelt ivaretatt på ett sted. Støtte for avansert logging og adgangskontroll gir fleksibilitet som ikke enkelt er mulig i hardware- eller kernel-baserte løsninger.

Barefoot er fritt tilgjenglig, med kildekode distribuert under en BSD lisens.

Inferno Nettverk A/S er et Oslo-basert selskap som leverer tjenester knyttet til utvikling, vedlikehold og support av programvare. Barefoot er det nyeste prosjektet gjort tilgjengelig av Inferno Nettverk A/S.

Barefoot er basert på Dante, en SOCKS server som nå har vært utviklet av Inferno Nettverk A/S over mer enn 10 år. Selv om Barefoot er et nytt prosjekt benytter det moden, stabil kildekode som i dag brukes av flere av de største selskapene og institusjonene i verden.

Barefoot er tilgjengelig via FTP og HTTP.Copyright © 1998-2018 Inferno Nettverk A/S